Solgar Sole Mineralne


Solgar

Dawkowanie: 2 do 3 tabletek dziennie
Opakowanie: 60 tabletek
Zapewnia kurację: 20 do 30 dni

Solgar

Solgar Sole Mineralne

W postaci chelatów aminokwasowych zapewniających najlepszą wchłanialność

Solgar


Preparat zawiera szeroki zestaw minerałów gwarantujący ich kompleksowe uzupełnianie w organizmie. Każdy jon minerału w preparacie połączony jest cząsteczkami białka - aminokwasami. Takie wiązanie minerałów z aminokwasami nazywamy chelatem aminokwasowym (uchwyce­niem aminokwasowym).

Preparat Solgara zawiera jony kompleksu soli mineralnych schelatowane aminokwasowo. Chelaty aminokwasowe minerałów Solgara charakteryzują się:

  • wystarczająco małą masą cząsteczkową, aby umożliwić łatwe przenikanie przez ściany jelit;
  • stabilnością pH tych wyjątkowych cząstek minerałów. Stabilność jest za­chowana we wszystkich zakresach pH występujących w procesie trawienia. Zapewnia to maksymalną obecność chelatu minerału w nienaruszonej postaci w ramach naturalnego procesu wchłaniania;
  • neutralnością - neutralność aminokwasowo schelatowanych minerałów jest bardzo ważna, gdyż związki minerałów z ładunkami elektrycznymi mogą wchodzić w reakcje z innymi składnikami diety przeciwnie naładowanymi oraz tworzyć substancje nieprzyswajalne. Jak również dezaktywować inne ważne substancje takie jak witaminy E, C, witaminy z grupy B, a także leki.

Jedna kapsułka zawiera:
Wapń (dwuglicynian†, węglan) 166,7 mg
Magnez (dwuglicynian†, tlenek) 83,3 mg
Żelazo (dwuglicynian††) 3,3 mg
Cynk (dwuglicynian†) 3,3 mg
Mangan (dwuglicynian†) 1,3 mg
Miedź (dwuglicynian†) 0,08 mg
Jod (jodek potasu) 50 μg
Selen (l-selenometionina) 16,6 μg
Chrom (pikolinian) 6,7 μg

† Patent produkcyjny Albion nr 5516925 i 6716814

Naturalne substancje pomocnicze
Potas (chlorek potasu)
Substancja Wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna
Substancje Przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny kwas stearynowy, roślinny stearynian magnez
Substancja Poślizgowa: hydroksypropylometyloceluloza
Glicerol
Guma roślinna

Produkt nie zawiera: cukru, soli, skrobi, kukurydzy, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwują­cych, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.

Pobierz opis w formacie PDF Pobierz